Istraživanje 'Stranke na DM 2015.' II dio

Živi Zid najuspješniji na Facebooku u izbornoj kampanji

Živi Zid najuspješniji na Facebooku u izbornoj kampanji

 Živi zid u listopadu zamijenio je SDP na prvom mjestu Quadransove rang liste Facebook Top 15 koja rangira hrvatske političke stranke prema uspješnosti njihove komunikacije na ovoj društvenoj mreži. Facebook Top 15 rang lista za listopad drugi je dio istraživanja "Stranke na mrežama 2015." u kojem Quadrans, agencija za komunikacijsko savjetovanje u suradnji s tvrtkom Mrak usluge Marka Rakara, analizira  online komunikaciju hrvatskih stranaka od 1. rujna do 3. studenog. Podsjetimo, u prvom istraživanju koje se odnosilo na rujan, SDP je zauzeo prvo, Živi zid drugo, a Most i HDZ treće odnosno četvrto mjesto. 

Pored Živog zida, uspješnost svoje komunikacije u izbornoj kampanji poboljšali su i Bandićeva stranka, IDS i Hrvatski konzervativci, a pogoršali SDP i HSP Ante Starčević za jedno, a ORAH, HNS i HSP za četiri mjesta. Most, HDZ i Naprijed Hrvatska ostali su na pozicijama koje su imali i u rujnu. Dvije nove stranke koje su se uspješno plasirale na listu Facebook Top 15 u listopad u su Pametno i Za Grad, a s liste su u odnosu na rujan ispali Laburisti i HSLS. Treba imati na umu da na sve pokazatelje komunikacijske uspješnosti stranaka na Facebooku direktno utječe oglašavanje, za koje nažalost podaci nisu javno dostupni. 

 

Cijelo istraživanje

Objava za medije

 

 

Pratite nas na

    

Trgovačko društvo upisano je u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta 02148820, OIB 18040303345

Posjetite nas

Ksaver 215
10 000 Zagreb, Hrvatska
Pronađite na Google map

Temeljni kapital 20 000 kuna, uplaćen u cijelosti. Žiro-račun broj: 2360000-1101926505 kod Zagrebačke banke, Zagreb 

 

 

Kontaktirajte nas

098 / 224 757
info@quadrans.hr

 

 Direktor: Aleksandra Kolarić